Mikko Saavinen ja hänen henkilökohtainen tuutorinsa Nejdi Kroi.

Nortalin kesäyliopisto-ohjelma oli Mikko Saaviselle väylä vaihtaa suuntaa työelämässä.

Mikko Saavisen ensimmäinen kontakti nykyiseen työnantajaansa Nortaliin tapahtui Oulun yliopiston Pestipäivillä. Pestipäivät on rekrytointitapahtuma, jossa opiskelijat ja yritykset kohtaavat.

“Olin tullut yliopistoon saattamaan roikkumaan jääneet tietotekniikan opintoni loppuun ja samalla katselemaan uutta suuntaa työelämälle. Olin työskennellyt IT-alalla myynnin parissa, mutta ohjelmistosuunnittelu oli kiinnostanut koko ajan.”

Kun Saavinen kuuli Nortalin kesäyliopistoohjelmasta, hän halusi tietää lisää.

“Hakuprosessiin kuului ohjelmointialan kotitehtävä, jota en aivan kokonaan osannut ratkaista. Tein sen kuitenkin niin hyvin kuin pystyin. Tulin myöhemmin huomaamaan, että siinä testattiin varsinaisten ohjelmointitaitojen lisäksi myös luovaa ongelmanratkaisua ja ehkä myös asennetta”, mies nauraa.

Kesäyliopisto-ohjelma aloitettiin viikon mittaisella koulutustapahtumalla Tallinnassa.
“Kaikki oli todella hyvin järjestetty. Oli myös mukavaa päästä heti sisälle kansainvälisen yrityksen toimintakulttuuriin ja tavata kollegoja useasta eri maasta. Tuli heti sellainen tunne, että tästä voi tulla jotain mukavaa!”

Nortalilla uusille työntekijöille nimetään henkilökohtainen tuutori. Saavisen tuutori on albanialaislähtöinen Nejdi Kroi. “Nejdi on ollut tukeni ja turvani. Olen voinut kysyä
häneltä mitä tahansa, ja hän on aina auttanut mielellään. Tietysti voisin kysyä neuvoa keneltä tahansa toimistolla, mutta on mukavaa, että siihen on nimetty henkilö.” Kroi otti tuutorin pestin vastaan mielellään. “En tiennyt, mitä odottaa, mutta tämä on ollut hauskaa. Autan mielelläni, ja jos en tiedä vastausta, kysyn omalta tuutoriltani.” Kroi on asunut Suomessa vasta vuoden, joten Saavinen on vastavuoroisesti päässyt perehdyttämään häntä suomalaiseen yhteiskuntaan ja suomen kieleen.

“En tiennyt, mitä odottaa, mutta tämä on ollut hauskaa”

“Ajattelin, että alan opetella kieltä vasta kun olen katsonut, millainen talvi on. Se ei ollut paha, joten nyt olen päättänyt jäädä.” Kroi nauraa. Saavisen työsuhde tehtiin heti jatkuvaksi. Nyt ohjelmistosuunnittelijalla on takanaan nelisen kuukautta uutta työtä. “Hetkeäkään ei ole harmittanut! Sellainen pieni, palava halu tehdä teknisiä asioita kulki koko ajan mukana, ja nyt saan viimein toteuttaa sitä. Työssä on parasta jatkuva ongelmanratkaisu. Aivan kuten hakutehtävässä, myös työssä asenne ja luova ongelmanratkaisu ovat teknisiä taitoja tärkeämmät.”

MIKÄ ON NORTALIN KESÄYLIOPISTO?
Kyseessä on koulutusohjelma parhaiden
osaajien löytämiseen kasvavaan yritykseemme.
Ohjelma vie harjoittelusi paljon perinteistä
koulutusta pidemmälle ja pääset sen myötä:
• Olemassa oleviin IT-projekteihin
• Aloittamaan milloin tahansa
• Vakituiseen työpaikkaan
• Valitsemaasi lokaatioon Helsinki, Oulu tai Turku.

KETKÄ KUULUVAT KOHDERYHMÄÄN?
Uutta suuntaa uralleen etsivät, opintojensa
loppuvaiheessa olevat tai jo valmistuneet
IT-osaajat.

MILLOIN OHJELMAAN VOI HAKEA?
Haku 2019 koulusohjelmaan aukeaa 1.11.2018
osoitteessa nortal.com/summeruniversity ja
sulkeutuu 3.2.2019.

Työpaikat: https://nortal.com/fi/careers/